Vrij van Blokkades

Vrij van Blokkades


“Je moet het loslaten!” 'Pieker toch niet zoveel...' 'Maak je niet zo druk!'


Makkelijk gezegd, maar hoe dóe je dat dan, dat loslaten? In deze workshop krijg je een praktische basis mee om vastzittende emoties uit het verleden op te ruimen, maar ook hoe je kan voorkomen dat nieuwe emoties zich vastzetten . Op deze manier stop je met piekeren en het eindeloze malen en kan de oorzaak van verslavingsgedrag aangepakt worden. Hierdoor zal je sterker en positiever in het leven komen te staan.


Voor wie?

 

Loop je vaak tegen dezelfde patronen en emoties aan?


Merk je dat je belemmerd wordt door vastzittende emoties uit jouw verleden?


Word je getriggerd in relaties, vriendschappen en familiebanden door oude gevoelens?


Ben je een piekeraar? Maak je je snel extreem zorgen? Heb je de neiging te vluchten voor je emoties, en uit dit zich in (licht) verslavingsgedrag?

 

In deze praktische cursus maak je kennis met een techniek om emotionele blokkades en lichte trauma’s uit het verleden die doorwerken in het nu te verwerken en los te laten. Dit zal een bevrijding zijn van negatieve gedachten, angsten, zorgen en piekeren. Ook leer je in de cursus hoe je nieuwe ervaringen op een gezonde en praktische manier kunt verwerken, zodat een negatieve emotie niet eens onderdrukt en vast gezet wordt. *


Waarom deze cursus?

Vanaf je vroege jeugd maak de dingen mee die je raken, in positieve of negatieve zin. Positieve emoties geven energie en door te denken aan succeservaringen kan je het gevoel hebben op te zwellen van geluk. Dit zijn gezonde emoties.

Helaas kan je ook dingen ervaren die je op een minder positieve manier raken. Je raakt hierdoor (licht) getraumatiseerd. Deze emoties zijn ongezond en geven je een donker en onrustig gevoel.

Gelukkig is de mens prima in staat verdriet en andere negatieve emoties te helen. Maar, hoe dit te doen is voor veel mensen vaak een raadsel. Het gevolg is dat je keer op keer geraakt wordt in negatieve emoties die je niet kan verwerken en er ontstaat een negatieve spiraal, vaak in gevoel en soms ook in het lichaam. Fysieke klachten , (licht) verslavingsgedrag, depressies, angsten, slaapproblemen, onrust en andere symptomen van disbalans komen naar boven.


Door negatieve emoties te verwerken zal je in staat zijn weer positief naar de toekomst te kunnen kijken. Het vrij zijn van emotionele blokkades zal je ook een stap verder brengen op jouw spirituele pad.


Hoe werkt het?

In de cursus leer je een basistechniek om blokkerende emoties los te laten. Vaak is de aanleiding het verwerken van recente emoties, maar recente emoties zijn vaak gebouwd op eerdere trauma's en negatieve ervaringen. In de cursus onderzoek je door middel van een techniek om er achter te komen of de recente negatieve emotie op zichzelf staat, of dat er nog meer emoties uit het verleden onder liggen. Door bij de eerste traumatische ervaring te komen die de basis vormt van de negatieve emotie, ruim je de kern op en vaak worden zo ook de recentere emoties verwerkt en geheeld.


In de cursus ga je al actief aan de slag met verwerking, maar je krijgt ook uitleg over de techniek. Je leert dus hoe je emotionele blokkades moet verwerken, zodat je thuis zelfstandig verder kan gaan met het verwerken van emoties.


De basistechniek bestaat uit een stappenplan met een geleide meditatie, visualisatie en schrijven. Je krijgt inzicht in de werkwijze zodat je jouw behoeftes kunt integreren in het stappenplan van verwerking zodat je een manier kunt gebruiken die volledig aansluit bij jou.


Indeling van het traject

Dit traject bestaat uit 2 sessies van 2 uur. In de eerste sessies leer je contact te maken met jouw spirituele gids en ontvang je een persoonlijke reading om de antwoorden die je krijgt in de Gidsmeditatie te toetsen en bevestigd te krijgen. Ook breng ik hiermee helder de blokkades in beeld die nu het meest relevant zijn om aan te werken.

Jouw spirituele gids zal jouw begeleider zijn in jouw ontwikkelingsproces na het traject. In sessie 3 en 4, die achter elkaar ingepland worden, leer je de techniek om emoties te verwerken, zowel emoties uit het nu als emoties uit het verleden. Je zal ook ervaren dat deze twee nauw met elkaar verbonden zijn.


Sessie 1 & 2:

* Geleide meditatie

* Automatisch schrift/ Geïnspireerd schrijven

* Heldervoelendheid
* Reading


Sessie 3 en 4:

* Theorie over blokkades

* Contact met jouw gids herhalen

* Techniek toepassen verwerken van emoties

* Reflectie


Kosten en wat mee te nemen

De kosten van het traject zijn € 420,- euro voor het hele traject van 4 uur. Je ontvangt een theoriemapje met alle informatie zodat je er thuis mee aan de slag kunt.

Verder hoef je niets mee te nemen.

Inplannen:


Sessie 1+2 : Contact met jouw Gids + Reading


* Minimaal een week er tussen*


Sessie 3+4: Stappenplan theorie en praktijkDe afspraken inplannen kan via de online agenda
Let op dat je alleen de afspraak kunt bevestigen als er 2 uur achter elkaar beschikbaar zijn. Mocht je er niet uitkomen via de agenda neem dan even contact op.


 

* Deze techniek is geen vervanging van professionele hulpverlening. De techniek kan wel een hele mooie aanvulling zijn op reguliere behandelmethodes. Volg je al een professioneel traject zie deze techniek dan als een ondersteuning. Als ik het gevoel heb dat de problemen buiten mijn capaciteiten liggen en een andere vorm van hulpverlening effectiever is dan zal ik dit eerlijk aangeven en adviseren.