Inzicht in jouw Kind

Inzicht in jouw Kind

Het mogen zien opgroeien en begeleiden van een kind is een waanzinnig prachtig en intensief proces. Vanuit jouw beste intentie en overtuiging zul je jouw kind alles willen bieden wat nodig is om gelukkig te zijn. Maar wat dat alles dan moet zijn, dat verschilt per kind en daar zijn geen handleidingen voor geschreven. Ik denk dat elke ouder wel eens op een punt komt met de vraag : "Wat gaat er in dat koppie om? Wat heeft hij/zij nu van mij nodig? Hoe kan ik hem/haar nu het beste helpen?"


Precies die vragen worden beantwoord in een sessie Inzicht in jouw Kind. 

Via een foto stem ik af op de huidige fase en emoties, hoe jouw kind zich voelt en dingen ervaart. Ook stem ik me af hoe jij je als ouder je het beste kunt opstellen, of welke andere zaken belangrijk zijn om je kind in tegemoet te komen.


Als je tegen zaken aanloopt of je zorgen maakt dan kan dit erg verhelderend zijn, het geeft inzicht en concrete adviezen om de dingen aan te pakken. Maar ook als je geen grote zorgen hebt kan het waardevol zijn om eens af te stemmen op jouw kind, te zien wat er speelt en nu belangrijk is. 


In een consult stem ik me af op 3 gebieden:

1.
Waar staat het kind nu?

Hoe zit jouw kind nu in zijn of haar vel? Welke gedachten en gevoelens spelen er en wat is de beleving van het gezin en de wereld?

2.
Wat is nodig van de ouder(s)

Wat is nu in het hoogste belang? Welke hulp, houding of acties zijn op dit moment de beste benadering en bieden de juiste steun?

3.
Ontwikkeling en perspectief

Hoe zal het verder gaan met de ontwikkeling en hoe ziet de nabije toekomst er uit? 


Wanneer een kind vast loopt wordt dan kunnen er signalen van disbalans ontstaan.

Denk aan :

* Nachtelijke onrust, slecht in slaap komen of 's nachts wakker worden
* Woedeaanvallen en boze buien ( soms zonder duidelijke aanleiding)

* Sombere en verdrietige uitstraling

* Passiviteit en onderpresteren

* Angsten zoals faalangst of angst voor sociale situaties


Omdat deze signalen heel veel oorzaken kunnen hebben is het vaak lastig de juiste aanpak te bepalen. Als jouw kind 's nachts allemaal spirituele ervaringen heeft en doodsbang is dan zal een slaaptraining meer kwaad dan goed doen. Wanneer het juist een spiegel is dat er te weinig grenzen zijn dan is rust en structuur juist de oplossing.

In de sessie zal goed gekeken worden naar de oorzaken van wat je ziet, zodat je die tegemoet kunt komen en niet alleen de symptomen aanpakt. Vaak is het een combinatie van verschillende dingen en een consult kan inzicht geven wat de oorzaak is van het gedrag en nog belangrijker, welke houding jij als ouder het beste kunt aannemen.


Geen hokjes

In een consult is het niet de bedoeling jouw kind een etiketje te geven. Aan de hand van een foto krijg ik informatie door over jouw kind. Vaak voel ik hoe hij of zij in het leven staat en het leven ervaart. Door deze werkwijze hoef ik niet in gesprek te gaan met het kind en houd ik de informatie zuiver. Een kind stelt zich tegen een vreemde immers anders op dan tegen bekenden.

Door deze werkwijze kan ik ook contact maken met de energie van hele jonge kinderen die nog niet kunnen praten. Ook wordt zo voorkomen dat een kind het gevoel krijgt anders te zijn en met een vreemde daarover moet praten.


Werkwijze

Aan de hand van een foto in en een naam krijg ik informatie door hoe jouw kind in het leven staat. Eerst zal ik vertellen welke gevoelens er door komen, je hoeft nog niets te zeggen. Daarna zal ik vragen of de informatie herkenbaar is. Dan ga ik kijken wat de mogelijke oplossing is om meer balans te brengen in het kind en zo vaak ook in het gezin.

Hoe een kind het leven ervaart hoeft natuurlijk geen realiteit te zijn. Soms is er een enorme angst dat papa en mama gaan scheiden terwijl dit helemaal niet aan de orde is. Toch is deze angst voor het kind wel realiteit en kan het een oorzaak zijn van bepaald gedrag, bijvoorbeeld heftige paniek als mama even weggaat. De wereld door de ogen van het kind zien kan veel inzicht geven. Vanuit mijn achtergrond in het onderwijs en met hulp van mijn gidsen kan ik zowel een intuïtief als theoretisch onderbouwd advies geven.


In een consult kunnen 3 foto's besproken worden.

De kosten zijn € 95,- voor een consult van maximaal een uur.

Per 1-10-2024 zijn de kosten €105,- voor een consult van maximaal een uur.Afspraak maken

Een afspraak maken kan op drie verschillende manieren.


- Maak direct een afspraak via de online agenda

Je kunt zien welke opties nog openstaan en gelijk een afspraak inplannen.


- Je kunt een bericht sturen via het contact formulier.


- Ook is het mogelijk telefonisch een afspraak te maken: 06-44367742