Energieworkshop

Energieworkshop de Basis: Meditatie & Healing

Leer je openstellen om energie te sturen via je handen, leer je af te sluiten voor negatieve energie om je heen. Hierdoor kom je dichter bij jouw gevoel te staan en krijg je meer inzicht in jouw levensweg. Je leert via je handen energie (naar anderen) sturen om pijn te verminderen. Door middel van pendelen leer je energie te vertalen naar duidelijke antwoorden of iets geschikt voor je is.


Werken met helende energie en meditatie

In deze cursus maak je kennis met Meditatie als basis om meer bij jezelf te komen. Wees niet bang, je hoeft niet lenig te zijn en een uur lang in stilte in een lotushouding zitten, je leert op een praktische manier verschillende meditatievormen die je helpen tot rust te komen en bewuster te leven. Het voordeel daarvan? Wanneer je bewuster leeft in het hier en nu, dan heb je minder ruimte om te piekeren. Daarnaast ervaar je het leven veel intenser en zal je met jouw gedachten betrokken zijn bij het moment. Wanneer je even snel de boodschappen doet met het etentje van die avond al in gedachten, dan is de kans groot dat je de helft vergeet, je bent namelijk niet “aanwezig” in het moment. Door middel van meditatie leer je hoe je jezelf op een vriendelijke manier in het moment kunt houden en zo minder afdwaalt in onnodige ( en soms negatieve) gedachten.


Daarnaast maak je kennis met energievelden van mensen, plekken, dieren en zelfs gedachten. Alles om ons heen bestaat uit energie, zowel positieve als negatieve en ook al heb je misschien geen ervaring met de spirituele wereld, toch heb je hier elke dag mee te maken.

Door kennis op te doen over spirituele energie kan je invloed uitoefenen op jouw eigen energie niveau. Wanneer je bijvoorbeeld erg beïnvloed wordt door een negatieve sfeer om je heen, leer je in deze workshop hoe je je daarvoor af kunt sluiten. Of wanneer je graag meer zou willen voelen wat voor jou de beste keuze is , dan leer je door middel van energie oefeningen onderscheid te maken tussen jouw eigen gedachten en gevoelens en die van de omgeving.

Je leert hoe je via je handen energie kunt sturen om jouw energie en die van anderen te versterken en te beschermen en het lichaam te ondersteunen in het helingsproces.


Bewust werken met energie

Leren werken met energie kan op verschillende manieren. Je kan je laten inwijden in een energievorm, zoals bijvoorbeeld gebeurd Reikicursus. Een systeem kan je zekerheid geven in het werken met energie. In de loop der tijd kan je het systeem beetje bij beetje loslaten en steeds meer op eigen gevoel gaan werken. Je kunt er ook voor kiezen direct kennis te maken met energiewerk vanuit jouw eigen gevoel.


Inhoud van de workshop

* Inleiding en voorstellen

* Theorie over verschillende energie systemen

* Meditatieoefeningen

* Visualisatieoefeningen

*Oefenen met energie

* Toepassingen van energie

* Energie van voorwerpen( o.a. edelstenen)

* Pendelen

* Reinigen van huizen

* De uitwerking van Energie

* Afsluiting


Methode

In deze workshop leer je werken met energie, zonder het gebruik van een systeem wat je leert in bijvoorbeeld een Reikicursus. In mijn ervaring is werken met energie iets heel persoonlijks wat zich ontwikkelt door te doen. Ik ben zelf begonnen met een systeem maar merk dat de uitgangspunten van het systeem niet meer passen bij mij als persoon. Ik vond de theorie te zweverig en miste de meerwaarde.

Het is mogelijk om zelf te leren werken met energie en daarin te groeien.


In de workshop leer je verschillende manieren om je open te stellen voor de energie, praktische toepassingsmogelijkheden en heel belangrijk, je leert je weer af te sluiten. Je leert je niet alleen weer af te sluiten voor helende energie, maar ook voor energie van buitenaf die je juist niet op wilt pikken, bijvoorbeeld jaloezie of negatieve energieen op bepaalde plekken. Daarnaast leer je hoe je energie door kunt geven via je handen. Hiermee kan je bij iemand de pijn verlichten, niet als vervanging van een arts, maar als ondersteuning.


 

De kosten van de cursus zijn € 75,-

Een cursus is doorgaans van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Je ontvangt in de workshop een mapje met theorie .

Ik probeer de cursus op een dusdanige manier te geven dat het rationeel ook te bevatten is. Nuchterheid staat voorop! Uiteraard staat er voldoende koffie, thee en water klaar!


Klik hier om cursusdata te bekijken en om in te schrijven. Gebruik het contactformulier voor meer informatie.


Mijn eigen ervaring

Concentreren is nooit mijn sterkste punt geweest. Ik zit altijd in mijn hoofd en denk constant over dingen na. Nog geeneens hele nare dingen, vaak juist alle dingen die ik nog moet en wil doen. Dus toen ik voor de eerste keer in aanmerking kwam met meditatie dacht ik; Dit wordt niks. En het was een drama. Ik wist totaal niet wat ik deed en voelde me heel snel gefrustreerd raken. Dat leek me nou niet de bedoeling van meditatie. Door mij te verdiepen in meditatietechnieken ben ik erachter gekomen wat meditatie werkelijk inhoudt en hoe je met simpele, makkelijk te integreren oefeningen, snel geweldige resultaten kunt bereiken.

Ik voel mij rustiger, meer geconcentreerd en de technieken om mijn paranormale gave te versterken hebben mij ontzettend geholpen om zonder energieverlies tot scherpe waarnemingen te komen.


Ik hoop door mensen deze verschillende technieken en meditaties aan te leren via deze workshop dat zij dezelfde positieve effecten van meditatie zullen ervaren. En uiteraard, nuchter en down to earth!

Meditatiefeit

‘Gelukkige mensen maken vaker gebruik van technieken om hun intuïtie te stimuleren: ze doen meer aan meditatie’ Psychologie Magazine juli/aug 2003