Cursusaanbod

Cursusaanbod

Wil jij je ontwikkelen op paranormaal/ intuïtief vlak? Heb je wel vaker voorgevoelens waarvan je later denkt; had ik er maar naar geluisterd... Maar ja, dat is achteraf, hoe fijn was het geweest als het wat helderder en sterker was doorgekomen. Als je begrepen had waaróm je dat onderbuikgevoel had. Meer kennis van spiritualiteit en paranormale tools kunnen je helpen om hier meer grip op te krijgen, scherper te voelen en te begrijpen wat de signalen betekenen en hoe je er mee om moet gaan.


In deze powertraining volg je verschillende workshops achter elkaar in een traject van 6 lessen om beter te herkennen wanneer je iets doorkrijgt en voelt en wanneer het jouw eigen gedachten of angsten zijn. Hierdoor leer je meer te vertrouwen op jouw ingevingen en worden deze scherper en duidelijker .

Je leert werken met helende energie en onderscheid te maken tussen jouw energieveld en dat van een ander. Je maakt contact met jouw Gids en gaat aan de slag met Intuïtief Tarot om de kaarten een spiegel te laten zijn van jouw onderbewuste.


Lees verder

Wanneer je op zoek bent naar een praktijkgerichte Tarotcursus om Intuïtief de tarotkaarten te duiden, dan is dit de juiste cursus voor jou. Op deze manier worden de tarotkaarten een spiegel van het onderbewuste. Je hoeft de kaarten niet uit het hoofd te leren of elk symbool te kennen, juist de kracht van de afbeeldingen als intuïtieve tool wordt benut.


Omdat het duiden van de symbolieken een geleid proces is worden de antwoorden en inzichten veel persoonlijker en concreter dan wanneer je met algemene betekenissen werkt. Deze kunnen zeker een spiegel voorhouden maar zullen nooit zo treffend zijn als een persoonlijke interpretatie. 


De kaarten helpen je om de ingevingen die je in jouw leven van alle dag krijgt beter te herkennen zodat je ook zonder kaarten scherper ziet en hoort. Lees verder

Het leren hoe je contact kunt maken met jouw Gids is een fantastisch startpunt als je meer in contact wilt komen met jouw gevoel, jouw intuïtie. Heb je wel eens een ingeving gehad waarvan je later kunt zeggen, wow , dat leek wel ingefluisterd door iets of iemand buiten mijzelf? Als je geluisterd hebt naar die ingeving zal die herinnering een gevoel van bescherming geven, misschien heb je het weggewoven en kijk je er nu op terug "zie je wel, hàd ik maar naar mijn gevoel geluisterd..."


Je maakt in deze actieve workshop kennis met verschillende disciplines om de spirituele gids te leren kennen die jou bijstaat.


Lees verder

Wanneer je Intuïtief Tarot deel 1 hebt gedaan kan je er voor kiezen je verder te ontwikkelen in het (professioneel) intuïtief duiden van tarotkaarten. Je leert hoe je zelf legpatronen kunt ontwerpen zodat je een methode kunt ontwikkelen die bij jou past, of het thema waar je de kaarten op wilt leggen.


Je gaat oefenen hoe je tarot kunt verbinden aan psychometrie; het voelen van voorwerpen en foto's in combinatie met een meditatie om de kaarten te beleven.


en daarnaast bespreken we verschillende cases uit de praktijk met de focus op ethiek en professionalisering.


Je hoeft natuurlijk geen praktijk te hebben of te starten om deze cursus te volgen, ook wanneer je meer kennis en technieken wilt opdoen om meer met gevoel met de tarot te werken is deze cursus een echte aanrader!


Lees verder

In deze basisworkshop maak je kennis met verschillende meditatie en visualisatie technieken. Je leert hoe je visualisaties kunt toepassen om positiever in het leven staan en kansen op jouw pad toe te laten. Daarnaast maak je kennis met helende energie, hoe je via handoplegging positieve energie kunt doorsturen naar jezelf, of jouw omgeving.


Wanneer je snel leeggezogen wordt van bepaalde plekken of contacten, of sterke fysieke of emotionele reacties hebt in situaties leer je in deze workshop te bepalen of dit van jezelf is of van buitenaf en hoe je jezelf hiertegen kunt beschermen.


Lees verder

Lenormand is een klassiek kaartleg systeem wat van oudsher gebruikt wordt om meer inzicht te geven in het leven van alle dag.

Waar de tarot grootse en spirituele thema's en fases kan blootleggen is Lenormand soms zo praktisch en concreet dat het je hele gerichte adviezen kan geven over alledaagse zorgen en beslissingen.


Leer werken met de Lenormandkaarten om inzicht te krijgen in concrete vraagstukken. Gedetailleerde antwoorden geven helderheid en duidelijkheid om het maken van keuzes net even makkelijker te maken. De Lenormand is specifiek en to the point en kan wonderlijke details blootleggen.


In deze cursus maak je gebruik van de Leerkaarten die ik heb ontwikkeld, deze kaarten hebben kernwoorden vermeld zodat je zonder al te veel studeren direct aan de slag kunt met vragen en oefeningen.

Lees verder

Intuïtie ontwikkelen: Kan iedereen het?

De vraag die ik verreweg het meeste krijg over de cursussen is of iedereen het zou kunnen. De meningen over het ontwikkelen van intuïtieve vermogens of zelfs paranormale vermogen zijn wat dat aan gaat verdeeld. De een zegt dat iedereen een zesde zintuig heeft, volgens de ander moet je ermee geboren zijn.


Mijn ervaring is dat iedereen een "intuïtieve antenne" heeft voor zijn of haar eigen levenpad. In onze cultuur is het echter niet gebruikelijk die vermogens aan te spreken. We leren goed over de dingen na te denken, risico's in te schatten en op basis daarvan maken we vaak keuzes. Ik ben er van overtuigd dat het voor iedereen mogelijk is om het contact met de eigen intuïtie te (her)ontdekken en hieraan inzichten en adviezen te ontlenen.

Of vervolgens ook het talent er is om andere mensen professioneel te adviseren en bij te staan met spiritueel advies is per persoon verschillend. Het hangt namelijk niet alleen af van het zuiver voelen van informatie, al is dat natuurlijk wel de basisvoorwaarde. Je moet het daarnaast ook fijn vinden om mensen te helpen en te ondersteunen. Je moet plezier hebben in het duiden van de inzichten en waarnemingen en ook in het bespreken daarvan met de mensen.

Daarom denk ik dat het goed is de cursussen open in te gaan met als doel skills te ontwikkelen en tools te leren om in eerste instantie jouw eigen intuïtie te versterken. Mocht in de cursussen en daarna blijken dat er ook een gave blijkt te zijn voor het helpen van anderen, dan is het aan jou of je daar dan ook de keuze in maakt er iets mee te doen. Want uiteindelijk ben je een vrij mens en het hebben van een talent staat niet gelijk aan het ervaren van geluk door dit talent in te zetten.

Dus ja, iedereen kan leren hoe je Intuïtief tarotkaarten kunt duiden, zowel voor jezelf als voor anderen. Zolang je intentie zuiver is en je er energie uit haalt mag je vertrouwen hebben in de informatie die bij je binnenkomt.

Mijn liefde voor Tarot

" Tarotkaarten geloof ik niet in, dat is zo'n kermisattractie! "

In de jaren dat ik nu een paranormale praktijk heb krijg ik regelmatig kritische blikken en vragen over het gebruik van tarotkaarten. Kennelijk hebben sommige mensen er niet zo'n heel positieve associatie mee, ze zien een waarzegster met verschillende sjaals omgeslagen voor zich, of iemand die na een spoedcursus tarot zich uitgeeft als medium.


Voor mij zijn tarotkaarten echter de start geweest van mijn paranormale weg. Ik kwam ermee in aanraking op jonge leeftijd en ging eerst braaf met boekje aan de slag wat bij de set kaarten zat. Maar toen gebeurde er iets geweldigs. Ik deed een oefenreading voor een vriendin en kreeg meteen een gevoel binnen toen ik de kaarten zag. Ik krijg nog kippenvel als ik eraan denk. Ik zocht nog in het boekje op waar de kaarten voor stonden, want ja, ik moest het wel goed doen natuurlijk. Maar toen ik de tekst las voelde ik totaal geen herkenning met wat mijn gevoel zei. Toen had ik de keuze, ga ik op veilig, of zeg ik wat mijn eerste gevoel zei? Dat was de eerste keer dat ik iemand tot tranen toe mocht raken met de informatie die ik binnenkreeg.


Vanuit die ervaring ben ik gaan trainen om de kaarten te voelen , te gebruiken als spiegel van mijn onderbewuste, als vertaler van mijn gidsen.

Het biedt me nog steeds een houvast in mijn sessies, een soort rode draad door de sessie heen.


Inmiddels ben ik erachter gekomen wat ik toen onbewust deed om de kaart te duiden en heb dat vertaalt naar werkbladen en oefeningen die ik in de tarotursus leer.


En dan is het allerleukste natuurlijk als de cursisten die ontzettend skeptisch waren over tarot aan het einde van de cursus zeggen: wauw, ik wist niet dat het zó praktisch kon zijn!