Etty

Mijn naam is Etty van der Graaf, geboren in Amsterdam en op verschillende plekken in Nederland opgegroeid waardoor ik al snel merkte dat het groen en de natuur mij het allergelukkigst maakt. Nu woon ik in het mooie buitengebied van Westendorp Gelderland.


Enkele jaren geleden maakte ik de keuze mijn naam te verbinden aan het prachtige beroep: Paragnoste. Dat was nog wel een dingetje... Het is immers een bijzondere wereld waar soms nog veel vooroordelen over zijn en ik zag mezelf nou niet als een typisch boegbeeld van deze branche. Maar door ervaringen waar ik echt niet omheen kon en de impact die deze hadden op mezelf en mensen ben ik het al snel als een geschenk gaan ervaren. 


Al van jongs af aan voelde ik dingen goed aan. Ik wist bijvoorbeeld van bepaalde gebeurtenissen van tevoren al dat deze zouden gebeuren of kreeg bij het ontmoeten van nieuwe mensen beelden en gevoelens door over die persoon. Ik zag vaak dieren in mensen waar ik eigenschappen aan koppelde die later dan goed bleken te kloppen. In het begin bestempelde ik dit als een goed voorgevoel. Daarnaast groeide ik op in een hervormd christelijk gezin, waar het paranormale niet bespreekbaar was zonder een oordeel vanuit de kerk, dus ruimte om te ontwikkelen was er niet. In die tijd deed ik verder weinig met alle indrukken die ik doorkreeg en hield mij bezig met school en later mijn opleiding, zoals veel leeftijdsgenoten deden.


Toen kwam het punt dat ik 'per ongeluk' in contact kwam met tarotkaarten. Het was voor mijzelf verbazingwekkend hoe concreet de duidingen waren vanaf het eerste moment. Ik oefende veel op mensen in mijn kennissenkring en uiteraard ook op mijzelf. In plaats van de kaarten uit het hoofd te leren kwamen er allemaal gevoelens en beelden binnen bij het leggen van de kaarten en opende mijn zesde zintuig zich.


Met het ontwikkelen van het intuïtief tarotleggen is mijn hele spirituele en paranormale ontwikkeling in gang gezet en begon ik meer dingen te zien, te horen en te voelen. Dit was voor mij zo'n openbaring en ook herkenning, dat ik al snel de keuze maakte mij verder te verdiepen in het paranormale en er sessies in te geven aan huis, omdat ik wilde delen wat het mij inmiddels bracht.


Door het toelaten van mijn ingevingen kreeg ik eindelijk innerlijke rust en perspectief. Ik kreeg zoveel cadeautjes en mooie situaties op mijn pad wat het leven een feestje maak. Niet dat er nooit meer vervelende of onverwachte dingen gebeurden, maar ik kon veel sneller schakelen naar het doorgronden van de situaties en wat ik er uit moest leren. Door ook in moeilijke fases af te kunnen stemmen wat de reden is van een situatie, waarom ik ergens doorheen moest kreeg ook een uitdagende fase een reden en een doel. Dat maakt het dan niet meteen leuker, maar als iets zinnig voelt is het makkelijker om er mee om te gaan dan wanneer het onnodig voelt. Ik ging samenhang zien in alle gebeurtenissen van mijn leven en dat maakt het leven hier op aarde een magische ervaring waar ontzettend veel van te leren is.


Terwijl ik mij verdiepte in de paranormale wereld heb ik de PABO in Amsterdam afgerond. In mijn laatste jaar heb ik meegedaan aan "Het Zesde Zintuig", waar ik in de finale tweede ben geworden. Na het ontvangen van mijn diploma heb ik de keuze gemaakt mij fulltime te richten op mijn praktijk.  Werken met kinderen vind ik een van de mooiste dingen om te doen, maar voor nu ervaar ik het als mijn taak en geschenk met mijn paranormale gave mensen te begeleiden en inzicht te geven.


Inmiddels ben ik er achter dat ik niet als een typische helderziende werk. Mensen die al vanaf het eerste uur bij me komen zien mij soms meer als een coach die mee kijkt naar het levenspad, maar dan komen de adviezen niet vanuit algemene werkmethodes maar vanuit de spirituele wereld waar ik de vertaler van mag zijn. Voor dat vertalen gebruik ik helderziende waarnemingen en gevoelens die ik binnenkrijg tijdens een gesprek. Dit alles met een zeer nuchtere insteek en zonder om de zaken heen te draaien.


In de praktijk bied ik zowel persoonlijke sessies aan als workshops en cursussen. Deze combinatie biedt mij veel voldoening, via sessies mag ik mensen het pad wijzen en via cursussen leer ik mensen zelf het pad te vinden. Sinds ik de keuze heb gemaakt te starten met mijn praktijk voel ik mij enorm bevestigd dat dit mijn weg is. Ik ervaar het elke dag weer als een cadeautje van boven dat ik mensen door middel van consulten en cursussen dichter bij hun gevoel mag zetten.


Over mij