F.A.Q.

Paragnoste, dat is toch een heel zweverig beroep?

Tja, die vraag krijg ik best vaak en eigenlijk heb ik daar zelf ook best een tijdje mee geworsteld. Ik vond het een grote stap om me aan deze wereld te verbinden, het is toch een richting waar iedereen wel een mening over heeft.

Zoals elk persoon zijn eigen karakter in het werk legt, zo probeer ik mijn werk nuchter en down to earth neer te zetten. Mijn sessies zijn erop gericht om praktische handvatten aan te reiken zodat de weg vooruit net een beetje helderder en makkelijker wordt. Een beetje gezweef en spiritualiteit ontkom je natuurlijk niet aan, want ja, je zit  tòch bij een paragnoste en niet bij een psycholoog, maar ook dan zal ik me daar alleen maar aan wagen als je daardoor verder komt in de vraagstukken waar je mee zit.


Hoe bereid ik me het beste voor op een paranormaal consult?

Mijn tip is om van tevoren al op te schrijven welke thema's belangrijk voor je zijn. Hierdoor krijg je een helder beeld wat je uit de sessie wilt halen. Als je hele specifieke en gerichte thema's wilt bespreken beginnen we daarmee, maar we kunnen ook met een open afstemming beginnen om te kijken wat ik doorkrijg als meest relevante informatie. Soms is dat al een groot gedeelte van je eigen lijstje, dat is dan al een leuke bevestiging. Soms komen er hele andere onverwachte thema's naar boven. Ook dit is interessant, dat geeft je soms al tools of handvatten voor onverwachte ontwikkelingen, of je wordt je bewust van bepaalde blinde vlekken.

Aan het eind van het gesprek krijg je nog de ruimte om je vragen te stellen die niet aan bod zijn gekomen.


Ik heb gemerkt dat ik mijn paranormale gave steeds breder kan inzetten. Waarin ik vanuit de term "paragnost" goed de levenspaden en invloeden daarom heen kan analyseren, kan ik met mijn zesde zintuig ook inzicht geven waar bepaalde blokkades vandaan komen, of wat juist positieve krachten zijn. Daarin is mijn gave haast een coachingstool geworden om mensen weer heldere focus te geven.

Om het meeste uit een sessie te halen vraag ik aan het begin altijd wat jouw doel is van het consult.


Waarom mag ik maar drie foto's meenemen?

Een sessie is in principe voor jou. Relaties hebben natuurlijk invloed op jouw levenspad, dus het is logisch dat je misschien vragen hebt over mensen die dicht bij je staan. Het invoelen op andere personen kost veel energie, vandaar dat ik een maximum van drie foto's zodat de informatie zuiver en relevant blijft.


Kan je dan ook allemaal dingen vertellen over die ander?

De eerste focus is de dynamiek tussen jou en de persoon op de foto. Soms komen er ook bepaalde karaktereigenschappen naar voren. Maar alleen als die informatie ook relevant is voor jou. Het voelt voor mij niet ethisch om zonder toestemming in te voelen op een levenspad van een ander. Daarom komen alleen die dingen naar voren die jij moet weten met betrekking tot de relatie.

In het geval van (jonge) eigen kinderen ligt dit iets anders, jij bent immers verantwoordelijk voor jouw kinderen. Maar ook dan merk ik dat hoe ouder kinderen worden hoe minder informatie ik kan en mag geven.

Met een overleden persoon is het ook weer een ander verhaal.


Kan je ook contact leggen met overledenen?

Ik doe geen sessies enkel en alleen gericht op contact met een overleden dierbare, want ik kan niet garanderen dat ik altijd contact krijg en dit dwing ik dan ook niet af. Overleden zielen zijn niet altijd aanwezig, zij komen door als zij dat willen en ik respecteer het als een ziel geen contact wil maken.

Mocht je vragen hebben over het proces van overlijden, of het leven wat iemand geleid heeft , de invloed op jouw levenspad, jouw rouw proces dan kan ik hier altijd antwoorden op geven op dezelfde manier zoals ik andere vragen in een sessie beantwoord.


Is een consult niet heel eng? Straks hoor ik allemaal nare dingen!

Aan het begin van het consult doe ik altijd even mijn ogen dicht om af te stemmen. De hulpvraag die ik dan stel is; "Geef mij de informatie die ... nodig heeft". Hiermee creëer ik een soort filter dat alleen de informatie die in jouw belang is binnen komt. Nare toekomstvoorspellingen horen daar niet bij.  Soms worden er wel dingen aagegeven die minder leuk zijn natuurlijk. Vaak ben je je hier dan al wel van bewust. Als dat niet zo is dan is het kennelijk wel relevante informatie wat in jouw belang is. Vervolgens kijken we natuurlijk welk advies er gegeven wordt om met de informatie om te gaan, waardoor je een positieve invloed kunt uitoefenen op jouw levenspad.


Ik wil een consult "Inzicht in jouw kind", moet ik mijn zoon of dochter dan meenemen?

Nee, via een recente foto en naam + geboortedatum kijk in naar wat jouw kind nodig heeft. Alleen met eventuele vervolgsessies kan het nodig zijn om met elkaar naar de praktijk te komen, maar dit altijd in overleg.


Ik heb vragen over een dier, kan dat?

Jazeker, leuk zelfs! Ook dan, neem een foto mee waar het dier alleen opstaat, via de foto wordt er ingevoeld. Dieren meenemen naar de praktijk is helaas niet toegestaan, dit verstoort de rest van het consult.


Ik zou graag iemand meenemen naar het consult, mag dat?

Absoluut, het is geen enkel probleem iemand mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat een persoonlijk consult erg, tja, persoonlijk kan worden dus vraag jezelf goed af of die persoon alles van je mag weten.

Heel zelden komt het voor dat het toch storend blijkt dat er iemand bij zit. Dan zet ik die persoon met liefdevolle dwang in de wachtruimte zodat we het gesprek zonder ruis kunnen voortzetten.


Als ik mijn partner meeneem, voor wie is het consult dan?

Het consult is voor 1 persoon, maar levenspaden van liefdespartners zijn (dat hoop ik tenminste) in elkaar verweven. Daarom ligt de focus op het levenspad van 1 persoon, maar eventuele vragen en invloeden in het leven van de partner kunnen ook meegenomen worden. Let op, dit telt dan wel als "1 foto", je mag dan dus nog over twee andere personen/relaties vragen stellen.

Veelgestelde vragen